Σεμινάριο Προγραμματισμός Έργου (Project Planning)
Στη σημερινή μας ψηφιακή πραγματικότητα, τα έργα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ομάδες οι οποίες και αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη «αποστολή». Σαν αποτέλεσμα, οι ικανότητες διαχείρισης του έργου είναι πιο απαραίτητες από ποτέ και η ζήτηση για στελέχη με τέτοιες δεξιότητες γίνεται όλο και πιο μεγάλη.
«Τα έργα αποτελούν τον πυρήνα των στρατηγικών δράσεων οποιουδήποτε οργανισμού. Αποτελούν τον ουσιωδέστερο παράγοντα αλλαγών στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Ένα στέλεχος με τις δεξιότητες, την ικανότητα και το ταλέντο να υλοποιεί τέτοιου είδους έργα με επιτυχία αποτελεί ζωτικό μέλος του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει σε αυτόν συγκριτικό πλεονέκτημα».
PMI®’s Pulse of the Profession, 9th Global Annual Project Management Survey, 2017
Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, η «διαχείριση έργου» έχει καθιερωθεί ως κρίσιμη δεξιότητα για στελέχη τα οποία συμμετέχουν σε στρατηγικές δράσεις μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η ALPHA Πληροφορική Εκπαίδευση προσφέρει ένα πληρέστατο πακέτο εκπαίδευσης και κατάρτισης στη γνωστική περιοχή της «Διαχείρισης έργων». Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ALPHA είναι η απόκτηση εκ μέρους των διαχειριστών έργου όλων εκείνων των γνώσεων, και των ικανοτήτων για την εφαρμογή μεθόδων ώστε η απόδοση των μελών της ομάδας να είναι η καλύτερη δυνατή.
Εκτός από τους διαχειριστές έργων και τα μέλη των ομάδων είναι απαραίτητο να γνωρίζουν βασικές αρχές διοίκησης έργων, ώστε να αποκτούν την ανάλογη ευθύνη και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους σε κάθε φάση του έργου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη «Διοίκηση Έργου» της ALPHA ακολουθούν τις αρχές που έχουν τεθεί από το Project Management Institute® και οργανώνουν τη γνώση στις εξής 10 περιοχές:
- Ολοκλήρωση του έργου (Integration)
- Προσδιορισμού του εύρους του έργου (Scope)
- Χρονοπρογραμματισμό (Time)
- Προϋπολογισμό του κόστους (Cost)
- Παρακολούθηση ποιότητας (Quality)
- Προκηρύξεις (Procurement)
- Διαχείριση ανθρώπινων πόρων (Human resources)
- Επικοινωνία των ομάδων έργου (Communications)
- Διαχείριση κινδύνων (Risk management)
- Διαχείριση των μετεχόντων του έργου (Stakeholder management)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Η ALPHA Πληροφορική Εκπαίδευση, προσφέρει όχι μόνο τη γνώση αλλά και την επαγγελματική πιστοποίηση των δεξιοτήτων στη «Διοίκηση Έργων», μέσω της ενότητας ECDL M13 – Προγραμματισμός Έργου (Project Planning) του ιδρύματος ECDL.
Η ενότητα ECDL M13 – Προγραμματισμός Έργου (Project Planning) δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στη χρήση λογισμικού διαχείρισης έργου καθώς και τις κατάλληλες δεξιότητες για την προετοιμασία σχεδιασμού έργου και την παρακολούθησή του, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης χρόνου, κόστους, καθηκόντων και πόρων σε:
- Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της διοίκησης έργων και προγραμμάτων
- Σε επαγγελματίες που θέλουν να επαυξήσουν το χαρτοφυλάκιο των γνώσεών τους και να διεκδικήσουν αναβάθμιση της θέσης εργασίας του ή μία νέα θέση εργασίας στο πεδίο της διοίκησης έργων.
Με την ολοκλήρωση της ενότητας M13 – Προγραμματισμός Έργου (Project Planning), ο υποψήφιος θα είναι σε θέση να κατανοεί τις βασικές έννοιες σχετικά με τη διαχείριση έργων.
Πλεονεκτήματα M13 – Προγραμματισμός Έργου (Project Planning)
- Καλύπτει τις βασικές απαιτούμενες δεξιότητες για τη χρήση εφαρμογών προγραμματισμού έργων.
- Προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για τη χρήση μεγάλης ποικιλίας λογισμικών προγραμματισμού έργων, από εμπορικά προγράμματα της αγοράς μέχρι δωρεάν (“freeware”) προγράμματα.
- Πιστοποιεί την καλύτερη πρακτική στην αποτελεσματική χρήση ενός λογισμικού προγραμματισμού έργων.
- Η ενότητα αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα ECDL, μέσω μιας ενδελεχούς διαδικασίας ανάπτυξης που ενσωμάτωσε δεδομένα από χρήστες υπολογιστών, ειδικούς επί του αντικειμένου και επαγγελματίες της πληροφορικής από όλον τον κόσμο.
Σχετικοί Σύνδεσμοι
|
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες |
Τζωρτζ 6 – 2ος Όροφος Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα 3′ από τους σταθμούς Ομόνοια & Πανεπιστήμιο του μετρό |
Βρείτε μας στο χάρτη, πατώντας εδώ. |
210 3823982 |
Κοινοποιήστε |
Facebook Comments